Binnenlanders succesvol bij 3-3 Streetball Masters en EK-kwalificatie

BARENDRECHT – [Foto’s] Dit weekend zijn veel (ex-) Binnenlanders actief geweest tijdens diverse Streetball 3×3 evenementen. Zaterdag plaatste het Nederlands vrouwenteam, met Lisa van den Adel, zich in Amsterdam voor de finales van het Europees Kampioenschap dat van 5 tot 7 september in Boekarest wordt gehouden.

Het Nederlands team verloor in de groepsfase met één punt van België, met onder andere legende Ann Wouters in de geledingen. Daarna werden ruime zeges geboekt tegen Zweden en Andorra. In de kwartfinale werd met één punt gewonnen van Italië waardoor de halve finale werd bereikt en de kwalificatie een feit was. Het verlies daarna tegen Griekenland en Spanje, ook beide met één punt was slechts voor de statistieken.

Op zondag was Lisa van den Adel wederom succesvol tijdens de finale van de Dutch Streetball Masters. Samen met Jonne Janssen en Rachel Roubehie-Fissa werden ze Nederlands Kampioen.

Ook de heren van Binnenland waren uiterst succesvol. Bij de heren boven 23 jaar werden Sander Trommelen, Sjoerd van Vilsteren, Niels Plieger en Lars Janssen Nederlands Kampioen. Bij de heren onder 23 jaar was het Martijn van Noordenne die met zijn team de titel voor zich opeisten.

En bij de Dames onder 23 jaar was het team waar onder andere Zera Butter en Michelle Zantman deel van uit maakte de sterkste van Nederland.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »