Frisse Kerstloop bij CAV Energie geslaagd

BARENDRECHT – Gisteren (Zondag 23 december 2018) organiseerde atletiekvereniging C.A.V. Energie op sportpark de Bongerd met succes de zeventiende Energie Kerstloop, een KNAU-wegwedstrijd en prestatieloop over een afstand van 10 E.M. (16,1 kilometer). De omstandigheden waren best pittig; vlak na de start was er een hoosbui en vervolgens was het wisselend regenachtig.

De overall winnares was Hannah Oldroyd in een prima tijd van 1.01.25 minuten. Marco Akershoek was bij de heren de beste in een eveneens prima tijd van 52.35 minuten (een snelheid van ruim 18 kilometer per uur). Bekijk hier de volledige uitslag.

Parcours en overige prestaties

Om 11.00 uur werden zo’n 380 deelne(e)m(st)ers weggeschoten vanaf de kunststof atletiekbaan van C.A.V. Energie op het Sportpark De Bongerd voor een parcours tussen Barendrecht en Ridderkerk-Rijsoord via Verbindingsweg, fietspad langs de Rijksweg A16 en Rijksstraatweg (voor een gedeelte in twee ronden) om weer terug te keren op de atletiekbaan van Energie.

De 10 kilometerlopers hielden het bij één ronde; de 5 kilometerlopers hadden een traject met “keerpunt”. De snelsten op de 5 kilometer waren Lindsay Faken van Energie en Jim Ruter van het Rotterdamse PAC; beide scoorden met 18.58 respectievelijk 16.50 mooie tijden Op de 10 kilometer waren Elsemiek Kin van PAC (39.17) en Boudewijn Sliepen van het Amsterdamse Phanos (36.37) de eerste finishers.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »