Geslaagde Mila Track Meeting bij CAV Energie op de Bongerd

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteravond (Donderdag 17 mei 2018) beleefde atletiekvereniging C.A.V. Energie een succesvolle atletiekavond met haar Mila Track Meeting. Er waren een kleine 300 deelnemende atleten op deze voor de achtste maal georganiseerde wedstrijd met de onderdelen steeplechase, 600 en 1000 meter.

Er was sprake van een droge, koele, ja zelfs wat koude avond; dit ondanks de fraaie sfeerverlichting vlak voor de finish gesponsord door Calvijn Groene Hart. Bij de 22 starts was er sprake van interessante wedstrijden met felle strijd tegen elkaar en tegen de klok. De avond begon met een zestal series 600 meter met als beste prestatie 1.23.27 (bijna 26 kilometer per uur) van Thomas Lewis van het Amsterdamse Phanos.

Vervolgens werd de Steeplechase met haar hindernissen en altijd spectaculaire waterbak gelopen. Op de 3.000 meter steeple was er met 10.19.38 een spectaculair baanrecord van Irene van der Reijken van Rotterdam Atletiek; deze prestatie valt nationaal in de top-10 aller tijden. Ook Jongens D-junior Meije Bosma van het Utrechtse Hellas verbeterde zijn “eigen” baanrecord tot 3.12.31; dat deed de Nederlandse kampioen op de 1.000 steeple.

En als laatste onderdeel van de avond een 12-tal series over twee en een halve baanronde; kortom 1.000 meter. Met deelname van vrouwelijke en mannelijke pupillen, junioren, senioren en veteranen door elkaar ingedeeld naar series op tijd werd deze wedstrijd, onderdeel uitmakend van het Run2Day-baancicuit, gelopen.

Drie van de vele uitstekende prestaties springen er uit. Een Nederlands record voor de 85-jarige Joop Rüter van het Rotterdamse PAC in 4.49.23; een officieus Nederlands record in 2.48.03 van het B-juniore meisje Roos Blokhuis van het Papendrechtse A.V. Passaat; ploeggenoot Lars Gerritsen bracht met 2.32.79 de snelste tijd op de klokken. Zowel atleten als organisatie konden tevreden terugkijken op een uitstekend georganiseerde en geslaagde wedstrijd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »