Start renovatie korfbalvelden en aanleg 3x3 basketbal court op Sportpark de Bongerd 2.0

BARENDRECHT – Vanmiddag (Donderdag 22 februari 2018) om 16:00 uur ondertekenden wethouder sport Lennart van der Linden, Leo Visser namens KV Vitesse, Tahnee den Hoedt namens middelbare school Calvijn Groene Hart en initiatiefnemer van het 3X3 basketbalveld Sjoerd van Vilsteren symbolisch de start van de renovatie van de sportvelden bij KV Vitesse.

Komende zomer worden de korfbalvelden bij KV Vitesse gerenoveerd en uitgebreid met één veld, een klein korfbalveld en een oefenstrook. Daarnaast wordt ook een 3X3 basketbal court aangelegd.

Sportaanbod

Wethouder Van der Linden: “Sport heeft een belangrijke plek in het beleid van het college. Daarom ben ik blij met deze uitbreiding. Ook voor de buurtsportcoaches is dit een mooie aanvulling op het sportaanbod in de gemeente Barendrecht. Van de huidige sportvelden wordt al veel gebruik gemaakt. Zo ook van het beachvolleybalveld dat twee jaar geleden is aangelegd, dit is voortgekomen uit een initiatief tussen KV Vitesse en volleybalvereniging Spirit.

Korfbalvelden

De korfbalbond heeft enkele jaren geleden besloten dat alle korfbalteams in de nabije toekomst gaan spelen op kleinere velden van 40 x 20 meter, vergelijkbaar met zaalafmetingen. Nu de Barendrechtse korfbalvelden na 10 jaar intensief gebruik toe zijn aan een opknapbeurt, worden de korfbalvelden op de nieuwe afmetingen aangepast. Nu de afmetingen van de korfbalvelden kleiner zijn geworden kunnen op de oude twee velden drie nieuwe velden, een klein korfbalveld en een oefenstrook aangelegd worden.

Initiatief voor 3×3 basketbal court

Sporter Sjoerd van Vilsteren is speler van het nationale 3×3 basketbalteam. Tijdens contacten tussen KV Vitesse en Sjoerd van Vilsteren is het initiatief ontstaan om op het sportpark een 3X3 basketbal court aan te leggen. Het Calvijn Groene Hart, gebruiker van de sportvelden van KV Vitesse, is blij met de aanleg van deze uitbreiding op het bestaande aanbod van sportvelden, aldus Tahnee den Hoedt: “Hiermee wordt de variatie van het bewegingsonderwijs vergroot en ons aanbod binnen de lessen lichamelijke oefening vergroot!

Foto (via Gemeente Barendrecht): Als symbolische start van de renovatie van de sportvelden bij KV Vitesse ondertekenden (van links naar rechts): Sjoerd van Vilsteren, Tahnee den Hoedt, Lennart van der Linden, Leo Visser en Wouter v.d. Pas de afbeelding van de geplande eindsituatie.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »