Stijn Ouwens 4e op Europees Kampioenschap BMX in Italië

BARENDRECHT –Fietscrossclub Barendrecht is met 7 gekwalificeerde leden van de club naar Italië afgereisd voor het Europees Kampioenschap BMX. Teun Ouwens (6 jaar), Mika Gouman (10 jaar), Stijn Ouwens (11 jaar), Luc van Haaren (12 jaar), Nova de Roos (9 jaar), Mandy van Esdonk en Danielle Huvermann (beiden 15 jaar) reden mee tijdens het EK.

Op de imponerende baan in Verona, Italië en onder extreme hitte hebben zijn trots het Nationaal shirt gedragen en zich van hun beste kant laten zien. Goed gestreden in de manches en een flinke ervaring rijker.

EK

Stijn Ouwens hield zijn hoofd koel. Op 9 juli viel voor hem alles op zijn plek. Waar hij vorig jaar en dit jaar tegen pech aanreed tijdens de grote wedstrijden, leek het tijdens dit EK als of hij één was met zijn fiets. Prachtig technisch rijdend en soepel door de 1/8, ¼ en de halve finale heen, kan zijn dag na het behalen van de grote finale niet meer stuk. Vanaf de tribune toegejuicht door de Barendrechtse supporters reed hij in die finale naar een prachtige 4e plek. Een sublieme prestatie.

BMX

FCC Barendrecht: “BMX is een sport waarbij de combinatie van snelheid, inzicht, fietsbeheersing, kracht, techniek en de nodige portie lef een uniek karakter heeft. Het is niet alleen een machtige sport om naar te kijken, het kan de beoefenaars van de sport veel geven. Met name voor jonge bmx-ers. Letterlijk vallen en opstaan, doelen stellen, omgaan met winst en verlies. Daarnaast is de BMX wereld sociaal. Er wordt niet alleen voor het trainingsmaatje gejuicht. De sport is hard en pech zit in een klein hoekje. Mooie classificeringen worden gewaardeerd.

De BMX sport maakt memorabele momenten bereikbaar. Zij maakt zich niet alleen hard voor de absolute top, maar ziet en waardeert de potentie van de semi-toppers. Het geeft kinderen de mogelijkheid een passie te ontwikkelen, doelen om naar toe te werken en prachtige herinneringen om te onthouden.

Fietscrossclub Barendrecht wil die visie doorgeven aan haar leden. Als vereniging met beperkte trainingsmogelijkheden ondervindt zij dat in ieder geval de passie voor de sport wordt ontdekt.”

Fotograaf: Remco Huvermann (op de foto: Stijn Ouwens)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »