PvdA BAR-gemeenten lanceren Monitor Zorg & Werk!

BARENDRECHT – Onderstaand bericht is een ingezonden door PvdA Barendrecht:

Per januari 2015 krijgen de gemeenten belangrijke taken overgedragen vanuit het Rijk. Gemeenten krijgen nu een grotere verantwoordelijkheid voor kwetsbare burgers,  die afhankelijk zijn van de Thuiszorg, jeugdzorg, ouderenzorg, 24uurs zorg en de begeleiding van mensen met een afstand van de arbeidsmarkt naar werk. Deze veranderingen in de zorg bieden kansen waardoor mooie dingen ontstaan, echter gaat dit nooit zonder risico’s. Het is van groot belang dat wij van de succesverhalen kunnen leren en andere punten waar mogelijk kunnen verbeteren.

Krijgt uw moeder bijvoorbeeld de juiste zorg zodat zij zelfstandig kan blijven wonen? Wordt u op een adequate manier ondersteund om in aanmerking te komen voor een baan? Goed gemeentelijk beleid ontstaat alleen als het aansluit bij de ervaringen en behoeften van betrokkenen.

De PvdA wil graag monitoren  of deze taken goed worden uitgevoerd.  Om deze reden hebben de PvdA Albrandswaard, Barendrecht en Ridderkerk de handen ineen geslagen om burgers te betrekken bij de uitvoering van deze taken. Op 1 december hebben zij een gezamenlijk meldpunt genaamd Monitor Zorg & Werk in het leven geroepen, bedoeld voor burgers die (in)direct te maken hebben met (jeugd)zorg en werk.

Op deze manier kunnen knelpunten op en laagdrempelige wijze gemeld worden, om zo te voorkomen dat mensen tussen wal en schip vallen. De PvdA is van mening dat iedereen de zorg en ondersteuning moet krijgen die nodig is!

Via de Monitor Zorg & Werk komt u direct in contact met ons coördinatieteam. Dit team bestaat uit drie specialisten: Andre Krijgsman, Riet Bolink en Gerard Brussaard.

Monitor Zorg & Werk

Gegevens Monitor Zorg & Werk:

  • Adres: postbus 43 2980 AA Ridderkerk
  • Telefoonnummer: 06-42912008
  • E-mailadres: monitorzorgwerk@gmail.com
  • Twitter: @coordinatieteam


Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »