BARENDRECHT – Gemeentesecretaris van Barendrecht Anneke Knol – Van Leeuwen is vandaag (Dinsdag 25 november 2014) door het college van burgemeester en wethouders van Vlaardingen benoemd als gemeentesecretaris/algemeen directeur in Vlaardingen. Per 15 januari 2015 gaat ze starten in de nieuwe functie.

Anneke Knol – Van Leeuwen was vanaf februari 2011 in dienst bij de gemeente Barendrecht.

Verdiensten voor Barendrecht

Anneke Knol heeft als lid van het dagelijks bestuur van de Vereniging Gemeentesecretarissen Barendrecht landelijk vertegenwoordigd in diverse gremia. Daarnaast was ze samen met de twee gemeentesecretarissen van Albrandswaard en Ridderkerk de drijvende kracht achter het vormgeven van de BAR-organisatie, die per 1 januari 2014 gestart is. Dat was een intensief en vernieuwend traject, met als resultaat dat ruim 800 medewerkers per 1 januari 2014 in 1 ambtelijke organisatie werkzaam zijn voor de drie BAR gemeenten.

Alle goeds

Burgemeester Jan van Belzen van Barendrecht zegt over de benoeming: “Anneke heeft een grote rol gespeeld in de doorontwikkeling van de organisatie. Ze is iemand met een duidelijke visie, en we gaan haar in Barendrecht zeker missen. Ik kijk terug op een zeer prettige samenwerking, en wens haar alle goeds in Vlaardingen.

Tijdelijke vervanging

De functie van gemeentesecretaris zal tijdelijk worden waargenomen door de loco-gemeentesecretaris Gert-Jan Bravenboer.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »