BARENDRECHT – Op dinsdag 20 mei nemen wethouders Stephanie ter Borg (VVD), Bas Nootenboom (CDA) en Cees Versendaal (CU/SGP) afscheid als wethouder tijdens een afscheidsreceptie voor externe relaties en inwoners. De receptie wordt gehouden in het gemeentehuis en duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Iedereen is hierbij van harte welkom. De afscheid nemende wethouders stellen uw komst zeer op prijs.

Rond 21.15 uur spreekt burgemeester Jan van Belzen alle wethouders toe. Hij is hen zeer dankbaar voor hun inzet en blikt terug op de afgelopen 4 jaar met dit college. Hij geeft van alle wethouders een korte schets van hun rol daarin.

Stephanie ter Borg: diversiteit en enthousiasme

Na 8 jaar raadslid en 4 jaar wethouder geweest te zijn, vindt wethouder Stephanie ter Borg het tijd worden voor een nieuwe uitdaging. De jongste wethouder heeft in de afgelopen 4 jaar een zeer diverse portefeuille gehad, van wonen tot handhaving, van sport tot jeugdbeleid.

Bas Nootenboom: netwerken en verbinden

Wethouder Bas Nootenboom neemt dit voorjaar afscheid als wethouder in Barendrecht. Zijn portefeuille bestond onder andere uit financiën, duurzaamheid, recreatie en vrije tijd en project Zuidpolder. Na 8 jaar wethouder te zijn geweest, heeft hij het besluit genomen zich niet meer beschikbaar te stellen als wethouderskandidaat voor het CDA. Nootenboom wordt per 1 juni raadsgriffier in de gemeente Molenwaard.

Cees Versendaal: grote sociale betrokkenheid

Wethouder Cees Versendaal had de afgelopen 4 jaar de portefeuilles economie, welzijn en sociale zaken onder zijn hoede. Hiervoor was hij raadslid sinds 1995. Hij is de komende 4 jaar opnieuw raadslid voor de SGP/CU fractie.

Eerst raadslid, dan wethouder

Het college bestond, naast de wethouders die afscheid nemen, ook uit burgemeester Jan van Belzen en wethouder Jeroen Gebben (VVD). Gebben keert in het nieuwe college van EVB, VVD en D66 als enige terug als wethouder. De huidige (demissionaire) wethouders zijn alle 4 wethouder geworden na een periode als Barendrechts raadslid voor hun partij.

Afscheid in de raad

Op dinsdag 27 mei wordt tijdens een raadsvergadering formeel afscheid genomen van het huidige college. De raadsvergadering vindt plaats in het gemeentehuis vanaf 17.00 uur.

Installatie college en raadsleden

Op 27 mei worden ’s avonds de nieuwe wethouders Dirk Vermaat (EVB), Lennart van der Linden (EVB), Jeroen Gebben (VVD) en Ingeborg Monhemius (D66) benoemd en geïnstalleerd. Vermaat, Gebben en Monhemius zijn nu nog raadslid. Van elke partij wordt 1 nieuw raadslid beëdigd. Dit zijn Anita van Ewijk (EVB), Matthijs van der Welle (VVD)en Marianne Tijssen- Humme (D66).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »