Wethouders college Barendrecht 2018

BARENDRECHT – Nico Bults start donderdag 17 maart als afdelingshoofd Concern Control, tevens plaatsvervangend directeur Financiën & Control bij de Douane in Rotterdam. Daarom stopt hij per direct als wethouder voor de gemeente Barendrecht.

In overleg met de fractievoorzitter van D66 is besloten geen vervanging voor de rest van de collegeperiode aan te stellen, zijn taken worden binnen het college verdeeld. De portefeuille financiën wordt overgenomen door wethouder Tanja de Jonge, grondbedrijf en Centrumaanpak door wethouder Peter Luijendijk. De portefeuille statushouders wordt overgenomen door wethouder Arnoud Proos en de portefeuille sport en wijkwethouder Vrijenburg en Smitshoek door wethouder Cees Schaap.

Nico Bults (foto, links) maakte in december 2021 al bekend dat hij na deze bestuursperiode niet ambieerde terug te komen als wethouder en terug zou keren in Rijksdienst. Inmiddels heeft hij een nieuwe functie gevonden: “In de afgelopen weken kwam deze mooie baan op mijn pad. Daar was de wens dat ik per direct in dienst zou komen. Daarom treed ik deze week al terug als wethouder.”

Wethouder Bults is 8 jaar raadslid geweest en de afgelopen 4 jaar wethouder. Nadere informatie over een afscheidsmoment volgt later.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »