Stembureaus in Barendrecht later geopend door ontbreken registerlijsten

BARENDRECHT – [Foto’s] Alle 23 stembureaus in Barendrecht hadden vanochtend (Woensdag 17 maart 2021) om 7:30 uur de deuren moeten openen voor stemmers van de Tweede Kamerverkiezingen. Bij meerdere stembureaus in Barendrecht bleek echter een administratielijst te ontbreken die nodig is om stempassen te controleren.

Op dit moment zijn alle stembureaus in Barendrecht geopend. (Update: Alle 23 i.p.v. 24, want de Triomfatorkerk was alleen op maandag en dinsdag open)

Registerlijst

Onder andere bij de twee stemlocaties in Aksent, bij de Eben-Haëzerkerk, Watertoren, Bethelkerk en ‘t Schaapje werd melding gemaakt van deze problemen. In deze -en mogelijk meer- stembureaus ontbrak een register: Een lijst waarop staat welke stempassen niet (meer) geldig zijn en waar dus niet mee gestemd mag worden.

De gemeente heeft de problemen opgelost door de registerlijsten alsnog af te leveren bij de stembureaus, hierdoor zijn deze 15-20 minuten later open gegaan (ipv om 7:30 uur). Inwoners melden dat de informatievoorziening in de rij met wachtenden voor het gesloten stembureau niet goed was en dat stembureauleden ook niet konden aangeven wanneer het probleem was opgelost, daardoor zijn stemmers  op dat moment vertrokken.

Zie ook: Stembureau locaties in Barendrecht voor Tweede Kamerverkiezingen 2021

Update: Opkomst in Barendrecht tot 10:00 uur is 9,89%. Tijdens de vorige Tweede Kamerverkiezingen in 2017 was dat 16,6% op hetzelfde tijdstip.

Artikelfoto: Stembureau in de hal van het gemeentehuisBekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »