Parkeergarage Carnisse Veste, Portlandse Baan

BARENDRECHT – Wethouder Vermaat zou graag willen dat de parkeergarage in de Carnisse Veste ruimer wordt opgesteld. Volgens het plan, onderdeel van het grotere plan ‘Hart voor Carnisselande’, zou het mogelijk moeten worden voor bezoekers (van de horeca) om ook na negen uur ‘s avonds de parkeergarage uit te kunnen rijden.

De gemeenteraad is vanavond (Dinsdag 4 april 2017) akkoord gegaan met ‘Hart voor Carnisselande’, maar voordat er concrete stappen worden gezet moet er nog worden onderhandeld met diverse partijen. Doel van het plan is om een aantrekkelijk centrum te creëren in Carnisselande (volledige plan: PDF).

Parkeeroverlast

De wethouder benadrukt dat er een oplossing moet worden gevonden voor de parkeeroverlast in de wijk voor omwonenden: “Het is echt zo, omwonenden hebben daar echt last, dat erkennen we ook.” Als het niet lukt om een (investerings)overeenstemming te bereiken met de beheerders van de Carnisse Veste en de VvE’s, zal de wethouder op zoek gaan naar andere opties.

Het betreffende kaartjes-systeem kost een ton en zou door de partijen gezamenlijk moeten worden gefinancierd. Alleen als de horeca en de beheerders van de Carnisse Veste meedoen, betaalt de gemeente ook voor 1/3 mee (€33.000) aan het systeem.

Huurdersvereniging fel tegen

De huurdersvereniging Carnisseveste heeft al aangegeven fel tegenstander te zijn van het plan. Hierbij wordt verwezen naar een eerdere proef met ruimere openingstijden van de parkeergarage. Dit zou veel (geluids)overlast hebben veroorzaakt: “Een proef van een paar jaar geleden met een langere openstelling is uitgelopen op een drama met vandalisme, dealen en hangjeugd. (…) Wij als huurdersvereniging gaan dan ook niet akkoord met de voorgestelde openstelling“, zo stelt de secretaris van de vereniging.

Wethouder Vermaat gaf vanavond (Dinsdag 4 april 2017) tijdens de raadsvergadering aan dat hier nog goed naar zal moeten worden gekeken. Het is nog niet duidelijk of één van de betrokken partijen het plan voor een ruimere openstelling volledig kan blokkeren. Vermaat: “Maar als dat zo is, valt die mogelijkheid af. Daar ben ik heel eerlijk in.” De wethouder zal in dat geval op zoek moeten naar andere mogelijkheden om de parkeerprobleem op te lossen. Hij heeft ook aangegeven dit te doen als het nodig is.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »