Informateur legt opdracht neer: "onvoldoende draagvlak binnen de gemeenteraad"

BARENDRECHT – Simon Zuurbier, de informateur die vorige week de opdracht aannam om op zoek te gaan naar mogelijkheden om de wethoudersvacature binnen het college van B&W in Barendrecht in te vullen, heeft zijn opdracht neergelegd. Er is onvoldoende draagvlak binnen de gemeenteraad om zijn opdracht uit te voeren.

In een brief aan de gemeenteraad licht de informateur vandaag (Dinsdag 11 oktober 2016) toe dat hij de opdracht op 4 oktober aannam met enige twijfels, gezien de minieme meerderheid in de gemeenteraad voor zijn aanstelling. Op 5 oktober besloot hij toch te starten waarop afspraken zijn gemaakt met alle fractievoorzitters, met uitzondering van de fractievoorzitter van de VVD, die aangaf geen behoefte te hebben aan een gesprek met een informateur.

Onvoldoende draagvlak

Op 6 oktober ontving de informateur een brief van de fractievoorzitters van CDA, VVD, SGP-CU, PVDA en GroenLinks, waarin deze partijen aangaven geen oplossing te steunen waarbij de vacature – naast de huidige wethouders van EVB en D66 – wordt ingevuld door een wethouder vanuit een/meerdere van de ondergetekende partijen. De informateur heeft daarop de conclusie getrokken dat hij zijn opdracht niet kan uitvoeren.

Op 7 oktober heeft hij de griffier en de voorzitter van de gemeenteraad hiervan op de hoogte gesteld. Vervolgens zijn alle fractievoorzitters geïnformeerd. Vandaag (Dinsdag 11 oktober 2016) heeft ook de gemeenteraad hierover een bericht ontvangen.

Vanavond zal de gemeenteraad bijeen komen op een (geplande) gemeenteraadsvergadering in De Baerne.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »