D66: Regenboogvlag hijsen op gemeentehuis tijdens Coming-Out Day

BARENDRECHT – De fractie van D66 Barendrecht heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de aankomende ‘Coming-Outdag’ in Nederland. Op Coming Out Day wordt jaarlijks op 11 oktober aandacht besteed aan het moment waarop een homo, lesbienne of biseksueel openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt.

D66 Barendrecht over de Coming-Out Dag: “Aan deze dag besteden vele gemeentes in Nederland aandacht. Het moet voor iedereen in Barendrecht mogelijk zijn om openlijk voor de eigen geaardheid uit te kunnen komen.

Regenboogvlag

De D66 fractie verzoekt het college om op zondag 11 oktober daarom de Regenboogvlag te hijsen op het gemeentehuis. Coming-Outdag valt dit jaar op een zondag: “De fractie van D66 Barendrecht erkent dat het samenvallen van de Nationale ‘Coming-outdag’ en de zondag voor een groot deel van onze bevolking wellicht op bezwaren zal stuiten. Toch denkt de fractie van D66 Barendrecht dat geen verstoring van de openbare (zondags)rust te verwachten valt en daarom de Regenboogvlag toch gehesen kan worden.

De partij stelt vervolgens “om niemand voor het hoofd te stoten“, om de vlag pas na 13:00 uur te hijsen. Het college is verzocht de vragen snel te beantwoorden vanwege de korte termijn tot Coming-Out Day.

Foto: Archieffoto gemeentehuis met erbij gefotoshopte regenboogvlag (de vlag heeft er dus (nog) niet echt gehangen)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »