Technasium bezoekt mariniers ter inspiratie voor eigen stormbaan in Zuidpolder, Barendrecht

BARENDRECHT – Op 10 februari brachten de technasiumleerlingen van het Dalton Lyceum Barendrecht een bezoek aan de Van Ghentkazerne in Rotterdam. Dit opleidingscentrum voor mariniers was zo gastvrij de 46 leerlingen van 2 technasium een onvergetelijke ervaring op een ‘echte’ stormbaan te bieden. Hopelijk biedt deze ervaring de leerlingen voldoende inspiratie voor hun eigen ontwerp van de stormbaan voor de Zuidpolder in Barendrecht.

Niels Swinkels, 12 jaar: “Het was echt super gaaf bij de mariniers. De stormbaan van de Van Ghentkazerne heeft mij geleerd dat veiligheid erg belangrijk is bij het ontwerp.

Stormbaan in Zuidpolder

De jonge tijdelijke landschapsarchitecten kregen op 26 januari van de wethouder mevrouw Monhemius – van der Veen de opdracht een stormbaan te ontwerpen voor middelbare scholieren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Het ontwerp moet aansluiten bij de landschappelijke omgeving van de Zuidpolder.

Docent John Schermer: “Deze opdracht is natuurlijk een geweldige uitdaging voor onze leerlingen. Het betreft een opdracht voor de eigen doelgroep. Wat is er leuker om iets te mogen ontwerpen waar je later zelf ook plezier aan kan beleven?

Charlotte van Rijsoort, 13 jaar: “Het is een hele leuke opdracht, want je weet zelf heel goed wat leuk is voor een stormbaan, zeker na het bezoek aan de kazerne.

Plannen presenteren

De twee beste groepsontwerpen zullen op 1 april door de jonge technasiasten in het gemeentehuis aan de wethouder I. Monhemius – van der Veen en hun ouders gepresenteerd worden. Ook zullen de maquettes die van de ontwerpen zijn gemaakt in het gemeentehuis te bewonderen zijn.

Technasium

Het technasium op het Dalton Lyceum Barendrecht is een opleiding voor leerlingen van havo en vwo. Elke week wordt er naast de reguliere vakken vier lesuren in projectvorm in een professioneel technasiumlokaal gewerkt. Leerlingen leren allerlei verschillende problemen op te lossen en worden hierbij geholpen en deskundig begeleid door hun technasiumdocenten.

Docent John Schermer: “Het technasium is echt iets voor kinderen die ervan houden dingen te ontdekken, te onderzoeken en creatieve oplossingen te verzinnen. Door samen te werken met bedrijven en instellingen zien leerlingen hoe de praktijk van hoger opgeleide bètatechnici eruit ziet en waar zaken toe dienen. Ook leveren deze bedrijven realistische ontwerp- en onderzoeksvragen die er echt toe doen.

Extra open middag

Op 11 maart a.s. organiseert het Dalton Lyceum een extra open middag voor iedereen die niet in de gelegenheid was om de proeflesmiddagen bij te wonen. Op deze middag zal er een programma zijn voor leerlingen en ouders die meer over de school of het technasium willen weten. Informatie hierover is te vinden op: daltonlyceumbarendrecht.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »