Leerlingen groep 8 volgen proeflessen bij Calvijn Groene Hart in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Vorige week hebben basisschoolleerlingen uit groep 8 kennis kunnen maken met de atheneumplusopleiding van Calvijn Groene Hart door deelname aan de Talentklas. Ook bestond de mogelijkheid plaats te nemen in de zogenaamde Inspiration Class en zo te ervaren wat tweetalig onderwijs op vwo- havo- en mavo-niveau precies inhoudt. De leerlingen hebben genoten van de verschillende lessen.

Talentklas

Bij de talentklas stond het onderwerp architectuur dit keer centraal en ontdekten de leerlingen niet alleen werken van verschillende architecten maar gingen zij ook zelf aan de slag met het ontwerpen van gebouwen en bruggen.

Inspiration Class

Tijdens de Inspiration Class volgden de kinderen een les wiskunde en biologie in het Engels, maar spraken zij ook met de EU Junior Ambassadors van Calvijn Groene Hart. Op de vraag waarom je voor een tweetalige opleiding zou moeten kiezen, gaven alle ambassadeurs hetzelfde antwoord: dit onderwijs verbreedt je horizon en bereid je beter voor op de toekomst.

Op 18 februari zullen de laatste Talentklas die dan in het teken staat van filosofie en de Inspirition Class van dit schooljaar plaatsvinden. Basisschoolleerlingen die hieraan willen deelnemen, kunnen zich aanmelden via calvijn.nl.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »