Calvijn tto naar Hastings (Calvijn Groene Hart, Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s] Vorige week bezochten de derdeklassers uit de Tweetalig Onderwijsstroming van Calvijn Groene Hart het Engelse Hastings. Door dergelijke excursies optimaliseren de leerlingen niet alleen hun taalgebruik, maar maken zij ook kennis met het leven in een Europese omgeving, zoals in het tto-onderwijsprogramma staat beschreven.

Hastings

De derdeklassers verbleven bij gastfamilies, waardoor zij echt opgingen in het Engelse gezinsleven. De eerste dag hebben ze Hastings ontdekt en het Hastings Museum bezocht, waar een tentoonstelling over het ontstaan van televisie in de jaren ’20 was. ‘s Avonds brachten de leerlingen de tijd door bij de Scouts van Hastings. Hier hebben ze onder andere een maaltijd bereid met verschillende blikken waarvan ze niet wisten wat de inhoud was. Dit zorgde voor leerzame discussies en een kijkje in de wereld van internationale samenwerking op microniveau.

Brighton

De tweede dag hebben de tto-ers Brighton aangedaan. Door het bezoek aan het Pavilion kregen ze een beeld van Engeland in de Gregoriaanse tijd en de invloed van dit tijdperk op het land. ‘s Middags was er voldoende tijd Brighton te ontdekken en aan opdrachten uit het Hastings Workbook te werken, zoals het interviewen van een aantal Engelsen.

Afscheid gastfamilies

Het afscheid van de gastfamilies viel niet iedereen even makkelijk en evenals voorgaande jaren wilden de leerlingen eigenlijk nog wel langer blijven. De gezellige, leerzame en inspirerende excursie heeft de leerlingen in elk geval weer een stap verder geholpen in hun ontwikkeling tot wereldburger.

Foto’sBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »