Leerlingen OBS De Draaimolen krijgen gastles over handicaps

BARENDRECHT – Gisteren (Donderdag 6 november 2014) hebben de groepen 7 van OBS De Draaimolen een gastles gekregen van dames van de UVV. Het onderwerp van de gastles was: “Hoe is het om lichamelijk gehandicapt te zijn?” Dit werd aan de kinderen geleerd door een opdrachtenspel in de vorm van het “Ganzenbordspel”.

Opdrachten

Door middel van een spel met opdrachten kwamen de kinderen veel te weten over hoe het is om te leven met een handicap en wat kan helpen om hun leven makkelijker te maken. De kinderen konden veel zelf uitproberen, zoals rijden in een rolstoel, lopen (geblinddoekt) met een speciale stok en hoe het is om een jas aan te trekken als je halfzijdig verlamd bent.

Door al de vragen en opdrachten kwamen de kinderen erachter dat leven met een handicap wel soms lastig is maar niet zielig! De kinderen hebben met heel veel plezier geleerd van de vrijwilligers van UVV Barendrecht. Het is hen zeker gelukt om beperkingen van en de omgang met lichamelijk gehandicapten bij de kinderen onder de aandacht te brengen.

UVV Barendrecht

De Unie Van Vrijwilligers (stichting UVV) in Barendrecht biedt met ongeveer 50 vrijwilligers hulp en steun aan in de lokale zorg- en welzijnssector. Betrouwbaarheid, samenwerking, teamgeest en verantwoordelijkheidsgevoel zijn belangrijke kenmerken.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »