Introductiedagen Calvijn Groene Hart, Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Ook dit jaar starten alle leerlingen van Calvijn Groene Hart het schooljaar met de zogenaamde introductiedagen. De introductiedagen hebben op zeer uiteenlopende wijze vorm gekregen, afhankelijk van opleiding, niveau en doelstellingen. Zo is het brugklasprogramma uiteraard gericht op kennismaken met elkaar, de school en directe omgeving. Zo bouwden de brugklasleerlingen een zo hoog mogelijke stapel van schoenen, maakten een papieren mummie en leefden zij zich uit op de sportdag, die mede werd begeleid door leerlingen uit drie mavo met het vak lichamelijke opvoeding 2 in hun vakkenpakket.

De leerlingen uit de 2 atheneum plus volgden een tweedaagse cursus om gediplomeerd leerlingmentor te kunnen worden. Elke kandidaat is geslaagd en gaat dit schooljaar twee leerlingen uit de atheneumplusbrugklas begeleiden.

De derdeklassers van de vwo- en havo-afdeling hebben zich drie dagen beziggehouden met het bijzondere ‘Cross your Borders’ project. Dit interactieve lesprogramma stelt armoede en onrecht in de wereld aan de kaak. Het programma sluit niet alleen aan bij de vakken, aardrijkskunde, maatschappijleer en economie, maar leert leerlingen ook werken aan competenties als samenwerken, presenteren en discussiëren. Daarnaast volgen de leerlingen workshops waarbij ze bijvoorbeeld henna tattoos maken, djembe gaan spelen en salsa leren dansen.

De vwo- en havo-eindexamenkandidaten tenslotte hebben met veel plezier een tweedaagse survival in de Biesbosch doorstaan. Zo zijn zij met elkaar het examenjaar op een uitstekende manier begonnen om aan het eind van het jaar de school met het felbegeerde papiertje te kunnen verlaten.

Foto’sBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »