Uitreiking van Cambridge-certificaten aan leerlingen Calvijn Groene Hart

BARENDRECHT – Afgelopen woensdag heeft op Calvijn Groene Hart de uitreiking van de Cambridge-certificaten plaatsgevonden. Alle bovenbouwleerlingen van vwo, havo en mavo, die vorig jaar dit programma hebben gevolgd om hun vaardigheden van de Engelse taal substantieel te vergroten, behaalden een goede tot zelfs geweldige score.

Twee docenten die werkzaam zijn binnen de tweetalige afdeling van Groene Hart, hebben eveneens een geweldige prestatie neergezet.

Trots

Tijdens de uitreiking sprak vakdocent en tto-studiecoördinator, de heer Deurloo, zijn waardering en trots uit. Het was mooi dat de leerlingen vervolgens vertelden het Cambridge-programma niet alleen als zeer leerzaam maar ook heel fijn te hebben ervaren. Het bleek dat zij door het programma ook als groep hechter zijn geworden, wat zij een erg waardevolle aanvulling vonden.

Certificaat

Het Cambridge Advanced certificaat biedt de leerlingen de mogelijkheid tot vrijstellingen bij verschillende vervolgopleidingen, een beter begrip van de taal en een mooie aanvulling op hun curriculum vitae. Daarnaast biedt het leerlingen de mogelijkheid zelfstandig door te gaan met Cambridge Proficiency, het hoogste niveau van de Engelse taal. Een aantal leerlingen heeft al laten weten hiermee aan de slag te gaan. Calvijn Groene Hart wenst alle leerlingen nog veel plezier van het certificaat en veel succes bij een eventueel vervolg.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »