Iedereen geslaagd voor IB op Calvijn Groene Hart

BARENDRECHT – Afgelopen vrijdag heeft op Calvijn Groene Hart de bijzondere diploma-uitreiking voor IB plaatsgevonden.  De leerlingen die op Groene Hart tweetalig vwo of havo hebben gevolgd, ontvingen tijdens een feestelijke graduation ceremony hun diploma voor het Internationale Baccalaureaat en het TTO junior certificate.

Calvijn is erg trots aangezien alle leerlingen die tijdens de meivakantie het IB-examen hebben afgelegd, geslaagd zijn.

Teamleider tweetalig onderwijs David Williams roemde de kwaliteiten die IB de leerlingen ten doel stelt en die verder gaan dan de academische prestatie die zij geleverd hebben. Ook vier leerlingen voerden deze avond in kwalitatief hoogstaand Engels het woord en reflecteerden zowel op de ervaringen die zij hebben opgedaan tijdens de internationale reizen, uitwisselingen en contacten als het harde werk van de afgelopen jaren. Daarmee bewijzen zij dat ze zich kwaliteiten als, onderzoeksvaardigheid, wereldburgerschap, risico’s nemen, balanceren van taken, zorg dragen vóór en inzicht ín de wereld om hen heen, hebben eigen gemaakt. ‘Ik pas nu al de IB skills die ik op Calvijn geleerd heb, toe bij mijn nieuwe studie‘, vertelde een van de leerlingen enthousiast.

Iedereen kan trots zijn op het halen van dit internationaal erkende diploma. De leerlingen hebben duidelijk hun grenzen verlegd door tweetalig onderwijs op Groene Hart  te volgen en een uitstekende basis gelegd voor hun al dan niet internationaal georiënteerde toekomst.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »