Vervroegde examens bij het Dalton Lyceum: Examens maken vóór je examenjaar

BARENDRECHT – Natuurlijk is de blik in de eerste plaats gericht op die vele geslaagde leerlingen voor mavo, havo en vwo. Ze zijn woensdag op school geweest voor de eerste felicitaties en zijn met de voorlopige cijferlijst en een vrolijke wimpel weer naar huis gegaan om hun verdiende feest te vieren.

Maar het Dalton Lyceum moet nog meer leerlingen feliciteren. Dat zijn leerlingen die nog niet in de examenklas zitten en toch al voor één of meer vakken examen hebben gedaan. Een examen dat officieel meetelt voor volgend jaar, het jaar waarin zij voor de overige vakken examen gaan doen.

Resultaten

Van alle mavo-3, havo-4 en vwo-5 leerlingen hebben 29 leerlingen voor één of meer vakken een zogenaamd vervroegd examen gemaakt; dus binnen het officiële landelijk Centraal Examen 2018. “In de zaal, op dezelfde tijd en met precies hetzelfde examenwerk als hun schoolgenoten uit de examenklassen. En goed ook“, aldus het Dalton Lyceum.

De behaalde examencijfers van deze leerlingen op een rij: 3 x een 6, 9 x een 7, 19 x een 8 en 5 x een 9 als eindcijfer. Dalton Lyceum: “Dat zijn prachtige resultaten waar we trots op mogen zijn en waarmee de school ook deze leerlingen feliciteert met alvast een getuigschrift.

Examens

Volgend schooljaar hoeven zij dus voor minder vakken examen te gaan doen. Houden ze tijd over? Deze leerlingen niet, want zij hebben bewust het vervroegde examen gekozen om in het examenjaar op een andere manier te investeren. Hoe? Dat gaat de school met de leerlingen en hun ouders bespreken. Want daarin kunnen zij verantwoorde keuzes maken, geheel in overeenstemming met het daltonconcept.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »