Leerlingen van Het Kompas halen €6.594 op met sponsorloop voor goede doel

BARENDRECHT – [Foto’s] Leerlingen van CBS Het Kompas hielden vorige week vrijdag een sponsorloop voor Stichting Draagt Elkanders Lasten. Afgelopen vrijdag werd het totaalbedrag bekend dat bij elkaar is gebracht. Er werd €6594.83 opgehaald door de 340 deelnemende leerlingen.

Sponsorloop

De sponsorloop werd vorige week vrijdag gehouden tijdens een bijzonder warme ochtend. De kinderen lieten zich hier niet door weerhouden: Er werden duizenden rondjes gerend over het schoolplein en rond de school. De sponsorloop werd per klas gehouden, maar leerlingen die niet hoefden te rennen stonden hun schoolgenoten langs de route aan te moedigen en high-five’s te geven.

Cheque

Vrijdagochtend onthulde de oudste leerling van de school de cheque met het totaalbedrag aan vertegenwoordigers van de stichting: “Bestuursleden Roelie en Wim (van Stichting Draagt Elkanders Lasten, red) waren wederom uitgenodigd op CBS Het Kompas Barendrecht. Onder toeziend oog van vele scholieren werd de cheque overhandigd van de sponsorloop. We bedanken de school voor het opzetten van de actie, de leerlingen voor hun inzet en alle donateurs.

Het geld is bedoeld voor extra educatieve doeleinden voor kinderen, zoals bijvoorbeeld lees ondersteuning en Roemeense en Engelse grammatica. Stichting Draagt Elkanders Lasten stelt zich ten doel om met name armen en kansarmen in Oost-Europa te ondersteunen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »