Calvijn Groene Hartleerlingen scoren heel hoog bij olympiades

BARENDRECHT – Traditiegetrouw hebben de vwo-examenkandidaten van Calvijn Groene Hart met een NG-/NT-profiel weer meegedaan aan de olympiades voor scheikunde, natuurkunde en biologie. De olympiades vormen een kampioenschap te vergelijken met een sportkampioenschap om te bepalen wie de beste leerling bij een bepaald vak is. De winnaars van de Nederlandse olympiades vertegenwoordigen vervolgens ons land bij de wereldolympiade.

Na de eerste ronde van de Nederlandse olympiades staat Carlijn Lems bij het vak scheikunde op een prachtige zesde plaats, een zeer goede prestaties aangezien er 3800 leerlingen deelnamen aan deze olympiade. Voor biologie scoorde zij eveneens heel goed wat haar een zeventiende plaats op heeft geleverd.  Carlijn heeft zich dan ook ruimschoots voor beide vakken voor de tweede ronde geplaatst.

Yosta de Stigter heeft eveneens uitstekend gepresteerd. Zij mag dankzij haar 53e plaats bij de scheikundeolympiade ook naar de tweede ronde. Calvijn Groene Hart is uiteraard heel trots op deze leerlingen en wenst hen veel succes bij de volgende ronde.

Foto: Carlijn Lems en Yosta de StigterBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »