Wethouder op werkbezoek bij basisschool De Driehoek

BARENDRECHT – Wethouder Leon van Noort (Onderwijs), bracht afgelopen vrijdag een werkbezoek aan obs De Driehoek in de wijk Vrijheidsakker. Om beter de scholen en de daarbij behorende kwaliteiten en aandachtspunten te leren kennen, nam hij samen met twee medewerkers van de gemeente Barendrecht, een hele ochtend de tijd.

Rondleiding

Het werkbezoek begon met een verkennend gesprek met directeur Hans van den Broek. Vervolgens kreeg de wethouder een rondleiding door de school. Aansluitend kroop hij zelf in de rol van schoolmeester: hij gaf een uur een gastles aan de kinderen van groep 7/8 van juf Hafida. De les ging over de vrijheid van meningsuiting en het daarbij behorende vluchtelingenvraagstuk. De kinderen waren tijdens deze les vol aandacht.

Leerlingenraad

Op De Driehoek is een speciale leerlingenraad. Uit de groepen 5 t/m 8 is één afgevaardigde en eens in de zoveel tijd is er een vergadering. Op dit moment is een van de gespreksonderwerpen het schoolplein. Wethouder Van Noort sloot vrijdag ook aan bij een korte vergadering van deze leerlingenraad. Het werkbezoek op De Driehoek werd afgesloten met een inloopspreekuur voor de wijkbewoners. Het is de bedoeling dat deze werkbezoeken voortgezet worden op alle scholen in Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »