Calvijn Groene Hart, Barendrecht

BARENDRECHT – Afgelopen woensdag bezochten 24 groepachtleerlingen van diverse basisscholen uit Barendrecht de Talentklas atheneum plus van Calvijn Groene Hart. Calvijn organiseert de Talentklas voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in de atheneumplusklas. Door het volgen van de Talentklas krijgen zij een goede indruk wat die atheneumplusklas nu werkelijk inhoudt. De leerlingen ervaren hoe er wordt lesgegeven en aan de hand van onderzoeksopdrachtjes leren zij werken aan verschillende vaardigheden.

Het thema van de eerste Talentklas van dit schooljaar was ‘De wondere wereld van wiskunde’. Wiskundedocent Hugo Langendoen liet de leerlingen op enthousiaste en uitdagende wijze kennismaken met zijn vak door middel van een tekening in een assenstelsel, het magisch vierkant en de pigpencode, een mysterieus geheimschrift. Tot slot kregen de leerlingen nog een aantal wiskundige uitdagingen mee naar huis om thuis verder te puzzelen. De antwoorden van deze opgaven kunnen de leerlingen hier bekijken.

Atheneumplusklas

Mocht je ook geïnteresseerd zijn in de atheneumplusklas en vind je het leuk tijdens een talentklas kennis te komen maken met atheneum plus en Calvijn Groene Hart, dan ben je van harte welkom tijdens de volgende talentklassen op 6 januari (filosofie) en 10 februari (microscopie). Inschrijven kan via de site van Calvijn Groene Hart.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »