Leerlingen Rehobothschool winnen landelijke waterschapsquiz

BARENDRECHT – William Kraaijeveld en Sandra Bosman uit groep 7a van de Rehobothschool zijn winnaars van de landelijke Droppie Water Quiz van de waterschappen. Zij winnen voor hun groep een geheel verzorgde reis naar het Watermuseum in Arnhem. Heemraad Leo van Gelder overhandigde de oorkondes aan de winnaars van de Droppie Water Quiz.

William en Sandra namen deel aan de waterquiz voor basisscholieren op de gezamenlijke jeugdwebsite van de waterschappen. Zij scoorden met de quiz het afgelopen halfjaar in Nederland het hoogste aantal punten.

Schoolreis naar watermuseum Arnhem

Op de website legt Droppie Water uit wat de Nederlandse waterschappen allemaal voor werk doen. Ook zijn er kleurplaten voor de jongere kinderen en is er een waterbeheerspel voor de oudere jeugd.

Twee keer per jaar reikt Droppie Water een prijs uit aan de winnaar van de Droppie Water Quiz. De winnaar mag op kosten van de gezamenlijke waterschappen met de hele klas naar het Watermuseum in Arnhem. Het waterschap van het gebied waar de school staat, reikt de prijs uit en verzorgt het schoolreisje. Voor Barendrecht is dat waterschap Hollandse Delta. Het is al de 3e keer dat scholen uit het gebied van Hollandse Delta deze prijs winnen.

Foto: Hollandse DeltaBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »