Calvijn neemt deel aan Erasmus Science Programme

BARENDRECHT – Afgelopen vrijdag (6 november) bezochten vijftien atheneumplusleerlingen van Calvijn Groene Hart de Erasmus Universiteit Rotterdam. De komende twintig weken zullen zij in het kader van het Erasmus Junior College deelnemen aan het Erasmus Science ProgrammeOns brein en de vrije wil’.

Dit programma heeft de Erasmus Universiteit opgezet met als doel het toegankelijk maken van wetenschap voor de onderbouw van het vwo. Het verrijkingsproject bestaat dus uit een traject van twintig weken waarin de universiteit samen met Calvijn Groene Hart de leerlingen uitdaagt zelf onderzoek te doen naar hoe het brein werkt en in welke mate mensen een vrije wil hebben. Deelname aan het programma vormt voor de leerlingen een unieke kans om een start te maken met academische vorming. Zij krijgen de mogelijkheid zich (intellectueel) te profileren, hun denkwereld te vergroten en hun perspectief te verbreden.

Na het startcollege van afgelopen vrijdag zullen een tutorstudent van de Erasmus Universiteit en een docent van Calvijn Groene Hart alle deelnemende leerlingen wekelijks begeleiden. In mei volgend jaar worden de beste eindwerkstukken van iedere school op de Erasmus Universiteit gepresenteerd aan wetenschappers, docenten en andere belangstellenden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »