Dance4Life op het Dalton Lyceum

BARENDRECHT – Afgelopen woensdag hebben leerlingen van het Dalton Lyceum voorlichting gekregen van Dance4Life, een organisatie die samen met jongeren werkt aan een wereld zonder aids.

De workshops waren opgezet volgens de vier vaste stappen van de Dance4Life campagne zoals die in meer dan 20 landen ter wereld wordt uitgevoerd op scholen voor Voortgezet Onderwijs. Zo kregen de leerlingen een persoonlijk verhaal te horen van iemand met HIV/aids (INSPIRE), werd er voorlichting gegeven over hoe je jezelf kunt beschermen tegen HIV/aids (EDUCATE), werd uitgelegd waarom het belangrijk is om in actie te komen en geld in te zamelen (ACTIVATE) en tenslotte werd er met elkaar een dans ingestudeerd (CELEBRATE).

Activeren

De leerlingen hebben echt supergoed meegedaan en waren erg onder de indruk”, was de eerste reactie van Nienke van Toorn, docente dans/drama op het Dalton Lyceum. Niet alleen het verhaal, maar ook de aanwezigheid van een van de acteurs van SpangaS, Guillermo Hilversum die in de jeugd- soapserie bekend is als Tinco Benoit, maakte dat het voor de leerlingen een extra interessante les werd. Dewi uit klas B1F vertelde na afloop dat ze erg onder de indruk was van het verhaal: “Ik ga zeker een actie opzetten om geld in te zamelen voor voorlichting aan jongeren in Afrika. Misschien kan ik cupcakes bakken en deze verkopen.

Inzamelingsacties

Ook Dance4Life-medewerker Charlotte was razend enthousiast na een dag vol workshops: “Ik heb echt hele goede vragen gehad en de klassen zaten vol energie en deden goed mee.” De hoop is dan ook groot dat veel leerlingen erin slagen om 50 euro in te zamelen om zo ook mee te mogen naar het Dance4Life Event op 1 december in Ahoy. De leerlingen hebben tot 23 november de tijd om inzamelingsacties te ondernemen, dus in en na de herfstvakantie kunnen ze hiermee volop aan de slag.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »