Geen toren te hoog voor nieuwe brugklassers van Dalton Lyceum Barendrecht

BARENDRECHT – Afgelopen week hebben de brugklassen B1A tot en met B1G elkaar, hun mentor en hun tutoren uit vwo5 beter leren kennen tijdens het kennismakingskamp dat zij in Apeldoorn of Renesse hadden. Tijdens deze jaarlijks terugkerende driedaagse introductie stond het samenwerken tussen de leerlingen centraal. Zo moesten de havo- en vwo-leerlingen uit de klassen B1A en B1E in Apeldoorn bijvoorbeeld een zo hoog mogelijke toren van bamboestokken en elastieken bouwen en maakten zij een prachtige fietstocht van 40 kilometer door bos en heide.

Leerling Aiden Doorson: ‘We hebben niet gewonnen met onze toren, maar het was super gaaf om met elkaar zo’n toren te bouwen.’ Leerling Kaj Vervoort: ‘Het fietsen was echt heel ver. Na het kampvuur ben ik gelijk gaan slapen.

Renesse

De overige kersverse brugklassers uit gingen naar Renesse. Vanzelfsprekend vonden de meeste activiteiten hier op het strand plaats. Zo hebben de leerlingen bijvoorbeeld zelf in groepjes vliegers gebouwd in het kamphuis, die ze later op de dag op het strand konden oplaten.

Survival

De leerlingen van de mavo/havo-brugklassen hadden hun introductieweek al tijdens de eerste schoolweek. Zij bleven dichter bij huis. Ook hier stond het kennismaken met elkaar en met de school en haar omgeving centraal door middel van speurtochten, workshops en sport en spel. De week werd afgesloten met een survivaldag bij Outdoor Valley in Bergschenhoek.

Foto: Brugklassers van het Dalton Lyceum bouwen torenBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »