Introductiedagen: Scholen in Barendrecht weer van start

BARENDRECHT – [Foto’s] Deze week zijn de scholen weer begonnen. Veel leerlingen zijn naar een hogere of een nieuwe klas gegaan, maar voor een ander deel stond een grotere verandering te wachten: een nieuw schoolgebouw. Leerlingen van de Focus Beroepsacademie zijn verhuisd van de locatie aan de Botter naar het nieuwe LOC aan de Dierensteinweg.

Basisschool de Schaepmanschool is vanaf hun locatie aan de Marijkesingel tijdelijk verhuisd naar deze locatie aan de Botter. Afgelopen dinsdag werd deze tijdelijke vestiging geopend. De Schaepmanschool krijgt een nieuw schoolgebouw aan de Marijkesingel, deze zal naar verwachting in augustus 2016 klaar zijn.

Introductiedagen

Een overzichtje van de introductiedagen op de Barendrechtse scholen: Calvijn Groene Hart, Focus Beroepsacademie en het Edudelta College.

Focus Beroepsacademie

Deze week hebben de leerlingen van de Focus Beroepsacademie (onderwijs door Edudelta en Calvijn) intrek genomen in hun nieuwe gebouw (foto’s). Met veel enthousiasme zijn zij door hun docenten ontvangen en hebben het gebouw voor het eerst leren kennen. Leuk om dat m.b.v. opdrachten en een speurtocht te doen.

Van ieder leerjaar heeft een leerling bij de ballonnenboog een lint doorgeknipt waarna zij het prachtige nieuwe gebouw binnen konden gaan: op weg naar een fijne schooltijd en een mooi diploma.

Calvijn

Alle leerlingen van Calvijn Groene Hart zijn deze week gestart met introductiedagen. De invulling van deze dagen was zeer gevarieerd, maar uiteraard speelden het kennismakingsaspect en samenwerken sowieso een rol.

Zo hebben de brugklassers het grote spel, Skill Drive, gespeeld. De leerlingen moesten hierbij goed luisteren en snel handelen om met hun klas een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Daarnaast hebben zij met elkaar een enorme hoeveel pizza’s verorberd, zich sportief uitgeleefd bij de sportdag en natuurlijk allerlei andere kennismakingsactiviteiten doorlopen.

De leerlingen uit klas 2 hielden zich met het bijzondere Globaland-project bezig. Dit is een tweedaags, vakoverstijgend onderwijsproject over de maatschappij en de wereld in de vorm van een simulatiespel. Hierdoor verwerven de leerlingen niet alleen veel kennis, maar doen ze ook verschillende competenties op als zelfstandig werken in groepen, brainstormen en discussiëren, creatief denken en werken, keuzes maken en reflecteren.

De derdeklassers vwo en havo namen deel aan het Cross your Borders project. Hierbij besteedden zij op allerlei manieren aandacht aan het onrecht en de ongelijkheid in de wereld. De leerlingen komen tijdens dit project zowel in groepsverband als zelfstandig van alles over Derdewereldlanden te weten en zorgen uiteindelijk voor een eindpresentatie. Tijdens het traject doorlopen ze ook nog workshops als vliegeren, salsa dansen en hennatatoeages maken.

De leerlingen uit 3mavo hebben zich maandag heerlijk op het strand kunnen uitleven. Dinsdags hebben ze op school de kennismakingsactiviteiten voortgezet.
De mavo-examenkandidaten zijn grondig voorbereid om zo goed hun examenjaar in te kunnen gaan. Zij hebben zich niet alleen met kennismakingsactiviteiten beziggehouden, maar hebben ook al heel veel informatie over het examen ontvangen.

De vierde klassen vwo en havo hebben zich maandag beziggehouden met de inhoud van de Tweede Fase en het vak LOB, Loopbaan Oriëntatie en Beroep. Aansluitend  leerden de leerlingen elkaar beter kennen, terwijl ze bij De Theetuin in Rijsoord konden bowlen, midgetgolfen en varen. Op dinsdag stond een culturele dag in Rotterdam op het programma. Voor het vak CKV namen de leerlingen onder andere deel aan workshop bij het Ro Theater en Scapino Ballet.

Vijf vwo heeft de theorie van Covey opgehaald en is daarna gaan zwemmen. Ook heeft deze groep een dag helpen snoeien in Strijen. De examenklassen vwo en havo tenslotte hebben twee mooie, soms ook zware survivaldagen achter de rug. Deze groep heeft haar grenzen duidelijk verlegd en band versterkt, als goede voorbereiding op het eindexamen. De introductiedagen vormden dus voor alle leerlingen een goed begin van het schooljaar.

Edudelta College

Vandaag begon de introductie week op het MBO. De nieuwe studenten maakten op een “speelse” manier kennis met elkaar en…

Posted by Edudelta College Barendrecht on dinsdag 25 augustus 2015

Vandaag de laatste dag van de introductieweek van het MBO. Deze dag stond in het teken van sportiviteit! In teamverband…

Posted by Edudelta College Barendrecht on donderdag 27 augustus 2015

Schaepmanschool

Vandaag hebben we officieel ons gebouw geopend. Samen met kinderen, ouders, collega’s en buren hebben wij er een feestje van gemaakt.

Posted by Schaepmanschool Marijkesingel on woensdag 26 augustus 2015Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs


Fotograaf: Focus Beroepsacademie / Calvijn Groene Hart, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »