Eekels bestaat 100 jaar en ontvangt predicaat hofleverancier

BARENDRECHT – Vanmiddag (Donderdag 5 juni 2014) kreeg het Barendrechtse bedrijf Eekels de oorkonde uitgereikt behorende bij het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ door de commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland de heer drs. J. Smit. Een bedrijf kan het predicaat hofleverancier aanvragen als het een zeer belangrijke plaats inneemt in de regio en daarnaast minimaal honderd jaar bestaat. De bestuurders van het bedrijf moeten van onbesproken gedrag zijn evenals de onderneming zelf. Ook moet de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn.

Eekels is een bedrijf in pompoplossingen op maat en bestaat sinds 1914. Met de toekenning van het recht zich hofleverancier te noemen mag het bedrijf het Koninklijk Wapen voeren met de toevoeging “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier.”

Trots

Burgemeester Jan van Belzen is zeer trots op de toekenning: “Het is fantastisch dat een Barendrechts bedrijf deze eer te beurt valt. We werken in Barendrecht hard aan een economisch goed klimaat voor onze ondernemers, en dit is iets om heel trots op te zijn, als bedrijf, als Barendrechtse ondernemers en als gemeente.”

Eekels

In de afgelopen 100 jaar heeft het bedrijf veel veranderingen doorgemaakt en is het uitgegroeid tot dé leverancier in vloeistof gerelateerde totaaloplossingen. De historie van Eekels gaat terug tot 1914, toen grondlegger A.F. Eekels in Weert zijn Technisch Bureau en Machinehandel A.F. Eekels oprichtte. Sindsdien verhuisde het bedrijf tweemaal: eerst naar Amsterdam en later naar Barendrecht, waar het huidige hoofdkantoor nog steeds is gevestigd.

In de afgelopen eeuw onderging Eekels de nodige veranderingen en ze groeide uit tot een eersteklas leverancier van vloeistof gerelateerde totaaloplossingen. Met vestigingen in zowel Nederland als België bedient zij onder andere partijen in markten als industrie, Marine & Offshore, overheid en aannemerij. Om het beste maatwerk te kunnen leveren biedt Eekels naast hoogwaardig materiaal ook een breed assortiment aan diensten, zoals 3D scanning en engineering.

Gericht op de toekomst

Anno 2014 is Eekels nog volop in beweging met een focus op innovatie en het continu ontwikkelen van nog betere en geavanceerde oplossingen. Een voorbeeld hiervan is de introductie van een mobiel station om hoogwaardige slangen te testen en certificeren. Dit is allemaal gericht op het ontzorgen van de klant zodat die zich kan richten op de werkzaamheden die voor hem écht tellen. Een andere innovatie is de introductie van de Chem-line, een lijn producten die geschikt is voor het verpompen van chemische vloeistoffen op hoge temperaturen. Hierdoor is Eekels in staat oplossingen te bieden bij de meest complexe projecten.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »