BARENDRECHT – Wanneer u in de bebouwde kom uw hond uitlaat, bent u verplicht de hondenpoep op te ruimen. Dat hoeft niet op de hondenuitlaatplaatsen en losloopgebieden. Op de looproutes vindt u een aantal hondenpoepbakken waarin u de hondenpoep kunt weggooien. Er waren 142 hondenpoepbakken, maar daarvan verdwijnen er ongeveer 30. De betreffende bakken staan dicht in de buurt van een ondergrondse afvalcontainer of er staat een ‘gewone’ afvalbak in de directe omgeving. Hierdoor worden sommige hondenpoepbakken overbodig.

U kunt de ondergrondse containers of gewone afvalbakken ook gebruiken voor het opruimen van hondenpoep. Gebruik daarbij wel een zakje.

Hondenuitlaatplaatsen

Op de uitlaatplaatsen mogen honden aangelijnd hun behoefte doen. De grenzen van de hondenuitlaatplaats worden met groene bordjes/markeringspaaltjes aangegeven. De gemeente reinigt deze plekken gemiddeld 1 keer per week met een speciaal voor dit doel ontwikkelde machine.

Losloopgebieden

In de losloopgebieden mogen honden vrij rondlopen. De grenzen van de losloopgebieden worden met gele bordjes/markeringspaaltjes aangegeven. Voor zowel de eigenaar van de hond als voor de gemeente geldt hier geen opruimplicht. Het gras in de meeste losloopgebieden wordt 2 tot 5 keer per jaar gemaaid. Er zijn ook enkele losloopgebieden (in park Nieuweland, op de stationsoverkapping en bij sportpark Smitshoek) waar de maaimachine frequenter langs komt.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »