Fred Motoren aan de Gouwe verdwenen: Boze klanten en auto op parkeerterrein blijven achter

BARENDRECHT – Fred Motoren Barendrecht aan de Gouwe was lange tijd een vertrouwde plek om een scooter aan te schaffen of onderhoud uit te laten voeren. Dat is sinds een maand of 3 niet meer het geval: Het bedrijf verhuisde zo’n 2 jaar geleden naar de achterkant van het pand aan de Gouwe, de winkel aan de voorkant werd door een andere ondernemer gehuurd.

Een maand of 2-3 geleden bleven deze deuren ook plots dicht. De winkel is gesloten en sindsdien is er voor klanten geen mogelijkheid meer om in contact te komen met de winkel. De nieuwe huurder aan de voorzijde heeft (in ieder geval al een maand) een briefje op de deur gehangen: “Fred motoren is failliet. Wij kunnen niet helpen en beantwoorden geen vragen!“. In het faillissementsregister van Rechtspraak is in de afgelopen 6 maanden geen faillissement te vinden van de VOF van Fred Motoren. Het is niet bekend of er persoonlijke faillissementen zijn uitgesproken.

Update: Op 23 april is ‘Fred Motoren Barendrecht VOF’ failliet verklaard door de rechtbank in Rotterdam. Een curator is aangesteld om het faillissement af te handelen.

Fred Motoren

Meerdere klanten maken de afgelopen 2-3 maanden melding van de sluiting van de winkel. Eén van hen meldt 3 maanden geleden een scooter te hebben afgeleverd voor reparatie, maar vervolgens nooit meer iets te hebben gehoord. De klant voelt zich opgelicht en weet niet waar de scooter momenteel is. Drie maanden geleden werden er ook nog een aantal lovende recensies geplaatst. Het is alweer 5 maanden geleden dat Fred Motoren zelf reageerde op een online review.

Een andere gedupeerde schreef vorige week in een online review over Fred Motoren: “Onderdeel om te reviseren ingeleverd in januari. Het zou klaar zijn maar onderdeel moest opnieuw besteld worden. Ineens een briefje op de deur. Zaak nu gesloten, krijgen geen contact, niet telefonisch en niet via mail. Dus waar zijn de ingeleverde spullen. Laksheid of diefstal en oplichting? Die man wist van te voren toch al dat hij zijn zaak zou sluiten. Hij had gezegd dat hij het zou overdragen aan een collega maar niet dat die hele zaak dicht zou gaan. We kwamen erachter dat die collega voor zichzelf is begonnen maar waar of wie is nog niet bekend en ook geen bericht of telefoontje van hem ontvangen. Dus zoektocht gaat verder en anders maar aangifte doen. Jammer dat je zo met mensen om kunt gaan.

De onderneming staat bij de Kamer van Koophandel nog in het handelsregister ingeschreven als “Fred Motoren Barendrecht” VOF.  Ook is het bedrijf nog terug te vinden in het vergunningenregister van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor het verkopen van verzekeringen (via een andere partij).

BOVAG

Aan de achterzijde van het voormalige winkelpand aan de Gouwe hangt nog één spandoek van Fred Motoren, hierop prijkt het logo van BOVAG (BOnd Van Automobielhandelaren en Garagehouders). Op de website van BOVAG staat Fred Motoren nog genoemd in het register van ‘betrouwbare bedrijven’: “Ons bedrijf is lid van BOVAG, waardoor u zeker bent van uitstekende service. Wij zorgen dat u zorgeloos de weg op kunt. Het BOVAG-keurmerk staat voor betrouwbaarheid, kwaliteit en garantie. Wij moeten aan strenge eisen voldoen om lid te zijn. Door regelmatige controles wordt erop toegezien dat wij hieraan ook blijven voldoen.

Hoewel het bedrijf voor klanten onvindbaar is, stelt de BOVAG dat het bedrijf nog steeds lid is van hun organisatie: “BOVAG verklaart met dit certificaat dat dit bedrijf lid is van BOVAG en dus het BOVAG-logo op de website mag voeren.

Auto achtergelaten

Het bedrijf is al enige tijd niet meer open voor klanten, maar een omwonende is wel iets opgevallen sinds het vertrek van Fred Motoren: Op het parkeerterrein aan de achterzijde staat sindsdien een ‘gedumpte’ auto vol met rommel: “De auto behoorde bij een bedrijf aan dit plein. Dit bedrijf (reparatie van motoren) is met de noorderzon vertrokken met achterlating van de hiervoor genoemde volgepakte auto.“, aldus de omwonende.

Tips/aanvullende info over deze situatie is welkom via het contactformulierBekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »