Padelbanen naast station Barendrecht in gebruik genomen: Gratis baan reserveren tot eind van het jaar

BARENDRECHT – Gisteren (Dinsdag 21 december 2021) zijn de nieuwe padelbanen naast station Barendrecht voor het eerst in gebruik genomen. Padel (Pá-del) is ‘een mix van tennis en squash‘. Afgelopen weken is er op het terrein van ‘Verse Grond’ (Handelscentrum ZHZ 8, Barendrecht) gewerkt aan de realisatie van 4 padelbanen. Een officiële opening staat nog gepland voor in het nieuwe jaar, maar momenteel kan er al -tijdelijke gratis- een baan worden gehuurd voor wie alvast een balletje wil slaan.

Tot het eind van het jaar kan er in die periode één keer per persoon kosteloos een baan voor een uur worden gehuurd via de website van padelbarendrecht.nl. Voor €3,- per persoon kan er ook gelijk een padelracket worden gehuurd. Vanwege de coronamaatregelen is momenteel alleen 1-tegen-1 toegestaan: cross padel.

Maak kennis met Padel

In de tweede week van de kerstvakantie kan de jeugd kennismaken met de sport padel: “Maak in 1 uur op een speelse en laagdrempelige manier kennis met de snelst groeiende sport van Europa die ook in een hoog tempo Nederland verovert. ‘Maak kennis met Padel’ wordt gegeven door twee toptrainers uit Spanje, het land waar Padel de tweede sport na voetbal is geworden!” Meer info via de Buurtsportcoach Barendrecht.

De kennismakings-trainingen voor de jeugd vinden plaats op dinsdag 4 en woensdag 5 januari 2022. De kosten hiervoor bedragen €9 p.p. (inclusief de huur van een racket en ballen).

Padel Barendrecht

Leon Zuijdendorp is oprichter en het gezicht van Padel Barendrecht. Samen met partners wil hij iedereen de gelegenheid geven het spel padel te ervaren. Leon: “Als jongvolwassene speelde ik als tennisser in de top 10 van Nederland. Mijn talent en passie heb ik gebruikt om De Tennisschool op te richten. Door mijn inzet hebben honderden kinderen en volwassenen in Barendrecht de lol van tennis ontdekt. Nu wil ik minstens zoveel mensen kennis laten maken met Padel, het spel dat een stuk eenvoudiger te leren is! Om John van Lottum te quoten: ‘Tennis leer je in vijf jaar en padel in 5 uur.’Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »