Rob Geus over restaurant 'De Wensboom' aan het Middeldijkerplein: 'Hier krijg ik energie van'

BARENDRECHT – [Foto’s] Smaakpolitie-agent Rob Geus is al jaren op TV te zien is, maar inmiddels is hij aan een nieuw avontuur begonnen in de horecawereld. Samen met Christiaan van Engen, eigenaar van Frittella, opent hij begin oktober gezinsrestaurant ‘De Wensboom’ aan het Middeldijkerplein.

Sinds de aankondiging begin deze maand is er al veel werk verzet in het restaurant: Er komen niet alleen pannenkoeken op de kaart, er moet een ruime keuze aan lunchgerechten en stamppotten komen. Een Wiener schnitzel en uitsmijter mag daarbij niet ontbreken.

Klussen

In het restaurant is deze maand al hard gewerkt. Rob was afgelopen weekend druk aan het schilderen, maar kon de kwast wel even neerleggen om alvast een voorproefje van het restaurant (in aanbouw) te geven (foto’s).

Het wordt een gezinsrestaurant voor zo’n 100 mensen, een keuken waar ook maaltijden voor ouderen in het verpleeghuis worden gemaakt, een kinderspeelhoek, een mini bioscoop, de wenskast, een knus hoekje met grote open haard en banken, een terras op het Middeldijkerplein. Terwijl Rob alle plannen toelicht zie ik aan hem dat hij het al helemaal voor zich ziet. En dat is hard nodig ook: de grote opening, waar zeer waarschijnlijk de burgemeester, meerdere BN’ers en landelijke cameraploegen bij aanwezig zullen zijn, staat al gepland voor begin oktober. Het restaurant is inmiddels ook bereikbaar via een eigen ingang, vlak naast die van het verpleeghuis.

Sollicitaties

Het restaurant wordt een groot leerwerkbedrijf: mensen met een beperking gaan in de keuken en de bediening werken. De interesse uit deze doelgroep is enorm, zo vertelt Rob. Er is zelfs een sollicitatie binnengekomen van iemand uit Lelystad, die naar Rhoon wil verhuizen om in het restaurant te kunnen werken. Rob is erg enthousiast, hij krijgt veel energie van het project: de doelgroep, het helpen van eenzame ouderen in de omgeving. “Het moet een groot project worden met grote impact, het is niet zomaar een projectje“, aldus Rob Geus. Hij heeft momenteel ook nog een contract bij SBS6, dus op TV zul je hem zeer waarschijnlijk ook blijven zien.

Artikelfoto: Christiaan van Engen en Rob GeusBekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »