Rotterdams Dobberend Bos heeft 'wortels' in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Tijdens de Nationale Boomfeestdag op woensdag 16 maart vindt de officiële onthulling plaats van het Dobberend Bos in de Rotterdamse Rijnhaven: 20 bomen drijven vanaf dat moment op en in het water. De voorbereiding van dit project heeft zijn wortels in Barendrecht…

Drie weken geleden werden bij de GKB Groep langs de Oude Maas in Barendrecht 20 boeien afgeleverd. GKB maakt het initiatief van kunstproducent Mothership momenteel tot werkelijkheid.

Zeeboeien

De GKB Groep bewerkt de metershoge boeien — 20 oude zeeboeien uit de Noordzee — zodat er bomen in kunnen worden geplant. Vorige week werden de Hollandse Iepen geleverd die in de geprepareerde boeien worden geplaatst. De komende weken is het bedrijf nog druk bezig om alle 20 boeien gebruiksklaar te maken. De laatste boom zal tijdens de onthulling op 16 maart in Rotterdam door een speciale gast worden geplant.

Dobberend Bos

Het idee voor het Dobberend Bos ontstond in 2012 bij Jeroen Everaert, oprichter van Mothership. Everaert was bekend met de installatie In Search Of Habitus van kunstenaar Jorge Bakker: een met water gevuld aquarium waarin dobbers met schaalmodel bomen dobberen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen


Fotograaf: Mothership, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »