20 feb: Art Deco expositie bij de Historische Vereniging Barendrecht

BARENDRECHT – Zaterdag 20 februari is er een Art Deco expositie ingericht in het museum van de Historische Vereniging Barendrecht (HVB). De expositie is zaterdag geopend van 14.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis.

Update: De Art Deco expositie is met twee weken verlengd (Extra data: zaterdag 27 februari en zaterdag 5 maart  van 14:00 – 16:00 uur)

Art Deco was een populaire stijlbeweging van 1920 tot 1939 vaak gekenmerkt door rijke kleuren, geometrische figuren en overdadige versieringen. De expositie bestaat uit een unieke verzameling objecten uit die periode, deels beschikbaar gesteld door particulieren en uit de eigen collectie van de HVB. Dhr. Klein stelde een aantal fraaie tegels beschikbaar en van dhr. van der Zaan ontving HVB een aantal objecten van glas in lood. Verder is er antiek en curiosa uit de Art Deco periode te bezichtigen.

Maquette Bakkerij Pot

Voor de liefhebbers worden tijdens de expositie ook diverse artikelen te koop aangeboden. Een werkelijk uniek stuk tijdens deze expositie is een maquette van bakkerij Pot aan de Singel te Barendrecht, gemaakt door dhr. A.Volkers en dhr. A.Gouw uit Heerjansdam. Het is de eerst keer dat deze voor het publiek te bezichtigen is. Een maquette die tot in de kleinste details de bakkerij met de winkel uit 1907 laat zien, werkelijk een lust voor het oog, compleet met interieur, verlichting en inrichting uit die tijd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »