Carnisselande, Barendrecht (Portlandsebaan, keerlus tram)

BARENDRECHT – Drie leerlingen van het Groene Hart doen voor hun profielwerkstuk onderzoek naar het plan van de gemeente Barendrecht om in 2030 CO2 neutraal te zijn. Teamleden Thieme, Giovanni en Quint: “Wat een erg belangrijk aspect hierbij is, is de Barendrechter zelf. Wij willen graag weten in welke mate de Barendrechter bereidt is zich in te zetten voor een CO2 neutraal Barendrecht.” De leerlingen vragen inwoners van Barendrecht om hiervoor een online enquête in te vullen.

De drie 6-VWO leerlingen van het Groene Hart zitten in de Technische sector van de school (profiel: NT&NG). Via diverse duurzaamheidsvraagstukken kwamen ze uiteindelijk bij het CO2 plan van de gemeente: “Onze eerste keuze ging naar duurzame auto’s, vervolgens naar energie-opwekkende schoenen en daarna naar windmolens. Het onderwerp windmolens kwam al aardig in de buurt van ons huidige onderwerp, want er was een discussie bij het plan van Barendrecht om CO2 neutraal te worden over windmolens. (…) Ook is dit onderwerp erg actueel en kun je makkelijk meedenken, want wat wij nu onderzoeken is dé toekomst.

Onderzoek

Quint Sullock Enzlin: “Door onze enquête vragen willen wij kijken hoe de Barendrechter staat tegenover een aantal stellingen, aan de hand daarvan proberen wij te achterhalen of Barendrecht haar doelstelling inderdaad haalt“. De enquête kan via deze website binnen enkele minuten worden ingevuld. De resultaten zullen worden gebruikt voor het onderzoek van het profielwerkstuk.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Milieu« | »