Video jaren '60: De bejaardenreis van Barendrecht naar Oostvoorne

BARENDRECHT – [Video] De nieuwe gerestaureerde video “De bejaardenreis naar Oostvoorne” door Bas Romeijn toont een reisje dat aangeboden werd aan de bejaarden van Barendrecht. Met auto’s van vrijwilligers werden ze thuis opgehaald, waarna de stoet naar de rondvaartboot Erasmus van de SPIDO in Rotterdam vertrok. De vaartocht ging helemaal naar Oostvoorne waar in het restaurant `t Wapen van Marion de lunch gebruikt werd.

Terug in Barendrecht stond de Fanfare klaar voor een feestelijk onthaal op het Doormanplein.

Bejaarden

In het begin van de 60er jaren hadden veel bejaarden minder te besteden dan nu. En met de auto een reisje maken kon al helemaal niet want zelfs voor een groot deel van de werkende bevolking was een eigen auto nog een wensdroom. Daarom werden er in die tijd, door particulieren en kerken, voor de ouderen regelmatig uitjes en gezellige bijeenkomsten georganiseerd. Deze film, die vermoedelijk is opgenomen door Jac. Berkman, geeft hiervan een mooi voorbeeld.

Film

Bas Romeijn: “Het beeld hiervan heb ik zo ver mogelijk gerestaureerd en de slechte delen verwijderd. Om wat van de sfeer van toen op te roepen, heb ik een mix van muziek en geluid gemaakt en er aan toegevoegd. Daarbij kon ik het niet laten om ook een fragment van het liedje over Ketelbinkie te verwerken. (…) Er zullen zeker weer oude Barendrechters zijn die hierop mensen herkennen die toen actief waren bij de organisatie en begeleiding van het evenement.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Historie


Video: Bas Romeijn, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »