Video's uit 1955: De Groen van Prinstererschool

BARENDRECHT – [Video’s] Op school in de “Ouwe Groen” is een zwart-wit smalfilm die omstreeks 1955 is opgenomen door meester C. van Boven, onderwijzer op de Groen van Prinstererschool. De school was  toen nog te vinden aan de Dorpsstraat op de plek waar nu de Rehobôthschool staat.

De film bevat onder meer beelden van de klassen, de omgeving, de VGLO afdeling, meester van der Pas, meester Tinke die druk in de weer is met een filmprojector, en meester den Hollander. In 2010 heeft Bas Romeijn deze film bewerkt en op DVD gezet. Leuk daarbij was, dat meester M.D. Jansen (toen 88 jaar!), op zijn verzoek de film op bij hem thuis kon komen bekijken en toen zijn commentaar heeft ingesproken. Hij was ook één van de leerkrachten die in 1955 gefilmd zijn.

Met behulp van nieuwe nabewerkingssoftware, is de film opnieuw bewerkt. Daardoor is het beeld nu mooier dan op de DVD van toen. Behalve deze film over de Groen van Prinstererschool, zijn op de website ook te bekijken:  De bouw van de Groen van Prinstererschool in 1955 en  Het 40 jarig jubileum van meester den Hollander in 1961.

Foto: Aquarel van de Groen van Prinstererschool

Video’s

De Groen van Prinsterer

De bouw van De Groen van Prinstererschool

40 jarig jubileum van Meester Den HollanderBekijk hier meer artikels uit de categorie Historie« | »