BARENDRECHT – [Video] Postiljon, entreposte, brievengaarder, telegram, zomaar een paar termen uit het verleden die voorbij komen in de film “De geschiedenis van de Post in Barendrecht”. De uitwisseling van geschreven boodschappen over grote afstanden is in een paar honderd jaar drastisch veranderd. Aan de hand van lokale beelden en feiten laat de maker op een leuke manier die ontwikkeling zien . De film vertelt het verhaal vanaf de postkoets tot de sluiting van het postkantoor aan de Binnenlandsebaan.

Postkantoor

Over de periode vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw konden oud werknemers zelf hun verhaal vertellen. Veel van het daarbij getoonde beeldmateriaal is ook afkomstig van oud medewerkers. Een leuk onderdeel daarvan is het slapstick filmpje dat de Film en fotodienst van de Posterijen in 1969 maakte ter gelegenheid van de opening van het kantoor aan de Binnenlandsebaan. Die is volledig opgenomen en door de maker van de documentaire voorzien van passende muziek.

Voor de vroegste periode is gebruik gemaakt van een commentator om de geschiedenis, compleet met anekdotes, te vertellen. Het beeldmateriaal word geanimeerd in beeld gebracht. Een groot deel van de hierbij gebruikte foto`s en info over deze periode, is afkomstig uit de archieven van de Historische Vereniging.

Video

Bas Romeijn Films heeft hiermee voor veel Barendrechters en postbeambten, een interessant document gemaakt. Een 5 minutenselectie is hier te bekijken. De hele documentaire, die goed is voor 47 minuten kijkplezier, is op DVD verkrijgbaar op bij boekhandel Bert Onnink in de Middenbaan voor € 12,50.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Historie


Video: Bas Romeijn, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »