Video: 80 jaar BVV Barendrecht

BARENDRECHT – [Video] In 1926 was Barendrecht nog een klein dorpje met slechts enkele duizenden inwoners. Desondanks had het twee voetbalclubs, Edo en Excelsior. Die besloten daarom  samen verder te gaan onder de naam DETO. Een afkorting van “Door Eendracht Tot Overwinning”. Hieruit ontstond de huidige voetbalclub BVV Barendrecht.

In het jaar 2006 vierde men het 80 jarig bestaan en voor die gelegenheid heeft de club in eigen beheer een film over de clubgeschiedenis gemaakt en op DVD uitgebracht. Nu, bijna 13 jaar later, heeft Bas Romeijn deze jubileumfilm toegevoegd aan zijn verzameling terugkijkfilms op zijn website.

Nieuwe en jonge Barendrechters kunnen nu kennis maken met de lange voetbalhistorie. Terwijl de oudere Barendrechters die  historie voor een deel opnieuw kunnen beleven. Een keur aan oud-bestuurders en spelers word in de film geïnterviewd en het is verluchtigd met foto`s en films van spelmomenten. We zien bijvoorbeeld oud voorzitter Cees Dekker, oud speler Jacob Drinkwaard, Piet Weeda, Simon Kelder en Bas Hokke in de interviews terug.

Bas Romeijn: “Tachtig jaar voetbalgeschiedenis van BVV Barendrecht, samengevat tot een mooi beeldverhaal van 20 minuten. Ga er maar lekker voor zitten en bekijk het bij voorkeur op een groot scherm voor het beste kijkplezier.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Historie


Video: Bas Romeijn, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »