Video: Extreme winter van 1962-1963 bij De Waal

BARENDRECHT – [Video] Waar zijn ze gebleven, die echte winters. Zo was de winter van 1962–1963 was heel koud en heel lang. Op veel plaatsen in Nederland  vroor het drie maanden lang bijna elke dag. Op 18 februari startte de 12e Elfstedentocht bij een temperatuur van -18º. die na een barre tocht door Reinier Paping werd gewonnen.  Zulke winters zijn nu alleen nog op film te zien. Een mooi voorbeeld is de film “WINTER!” die Bas Romeijn nu op zijn website heeft gezet.

De Waal tussen Barendrecht en Heerjansdam was zo sterk bevroren dat er auto’s over reden en konden er ook wedstrijden met arrensleden georganiseerd werden. Een van de deelnemers hieraan was Piet Overwater uit Strijen, zwager van Joost Hooimeijer van de beschuitfabriek. Dus was hobbyfilmer Joost er natuurlijk bij om het spektakel te filmen.  Daardoor is er weer een mooi onderwerp uit een historische winter voor iedereen te bekijken op de video website van basromeijnfilms.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Historie


Video: Bas Romeijn, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »