Video na 50 jaar openbaar: VV Smitshoek opent kantine in 1966

BARENDRECHT – [Video] De in 1960 opgerichte voetbalvereniging Smitshoek , groeide in de beginjaren flink. Daarom werd er op 5 januari 1966 een buitengewone algemene ledenvergadering uitgeschreven, met als enige agendapunt ‘de aankoop van een kantine’.

Het bestuur kreeg van de leden het groene licht en er werd bij een tennisvereniging in Amsterdam een houten kantine aangekocht. Door die houten ‘keet’ zou er extra kleedruimte bij komen. Daarbij bleek dat de VV Smitshoek kon rekenen op de steun van de gehele gemeenschap. Spontaan werd de actie voor leningen en obligaties gesteund en vele vrijwilligers hielpen de kantine opbouwen. In april 1966 was hij klaar. Twee spelers uit het eerste elftal, Cees van den Heuvel en Jan Wijnolts, hebben toen de feestelijke ingebruikneming gefilmd.

Bas Romeijn: “50 jaar later kreeg ik van Cees deze “historische” beelden om ze op te poetsen, en het voor jonge- en oude kijkers te duiden met een toegevoegd commentaar. Cees en Jan hebben hiervoor diep in hun geheugen gegraven, met als resultaat dat zij de namen van bijna iedereen die in beeld komt, nog wisten te noemen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Historie


Video: Bas Romeijn, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »