Vakantietip: Kanoën vanaf De Kleine Duiker Barendrecht

BARENDRECHT – [Video + Foto’s] Misschien heb je ze al wel eens voorbij zien komen: de kanoërs in het water langs de Kilweg of de Gaatkensplas. Deze één, twee of drie persoons kano’s zijn per dagdeel te huur bij De Kleine Duiker aan de 3e Barendrechtseweg.

Bekijk hier de -boven én onderwater- video die ik gisteren (Zaterdag 11 juli 2015) maakte van een kanotochtje vanaf De Kleine Duiker.

Zuidpolder of Zuiderpark

Vanaf de kleine duiker kun je ervoor kiezen om de Barendrechtse Zuidpolder in te varen (opening a.s. woensdagmiddag) óf langs de Kilweg richting de Gaatkensplas te varen. Vanaf hier is het mogelijk om helemaal door te kanoën tot in het Zuiderpark in Rotterdam (bij Ahoy). Onderweg zijn er diverse steigers waarbij je even kunt uitstappen om de benen te strekken.

Zie ook: Introductiecursus kanoën voor 10- tot 14-jarigen bij De Kleine Duiker

Kleine Duiker

Als je richting de Gaatkensplas kanoet begrijpt je gelijk de naam van De Kleine Duiker: iedereen in de kano moet op tijd bukken om door de smalle en lage duiker (buis onder de weg) door te kunnen varen (zie foto’s). Vervolgens vaar je langs het Barend Bos, diverse watertjes en ga je onder de wandelbruggetjes door richting de A29. Je bepaalt zelf tot hoe ver en hoe lang je kanoet (houd daarbij rekening met de windrichting).

Met het heerlijke weer van gisteren (Zaterdag 11 juli 2015) is het een leuke en zowel rustgevende als sportieve activiteit om te doen. Op de heenweg hadden we wind tegen en was het even stevig door paddelen, maar daar stond tegenover dat we op de terugweg vooruit werden geduwd door de wind en vrijwel niets meer hoefden te doen. Ga je liever richting de Barendrechtse Zuidpolder, dan vaar je gelijk langs de dieren van De Kleine Duiker die langs het water staan, waaronder de paarden en schapen.

Zie ook: Opening Zuidpolder

Kanoën

De Kleine Duiker (3e Barendrechtseweg 511) is van ma t/m vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur geopend. Op zaterdag en zondag is dit van 8:00 tot 16:30. De kosten van de kano (€15) en de borg (€50) dienen beiden vooraf contant afgerekend te worden. De minimum leeftijd om een kano te huren is 15 jaar. Vooraf reserveren is niet nodig, maar is wel mogelijk via e-mail: communicatie@dekleineduiker.nl

Voor meer vakantie activiteiten in Barendrecht: Zomervakantie vol sportieve activiteiten in BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »