120 Barendrechtse en Rotterdamse vrouwen hollen door de bollen in Lisse

BARENDRECHT – Afgelopen zondag (19 april) stond in het teken van de “Hollen door de Bollen”-loop, in Lisse. Lisse staat uiteraard bekend om de Keukenhof en de prachtige velden. Een fantastisch evenement voor jong en oud waarbij men kan hardlopen of gewoon heerlijk wandelen tussen de bollenvelden. Reshma Roopram uit Barendrecht werd gevraagd het evenement meer kleur en diversiteit te geven en die taak heeft ze opgepakt:

Stichting Haarwensen

De organisatie zet zich in voor Stichting Haarwensen. Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot 18 jaar, die door medische behandelingen (bijv. tegen kanker) of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik.

Bewegen

De organisatie vroeg de Barendrechtse meer kleur (diversiteit) te brengen naar het evenement. Zodat het net zo fleurig zou worden zoals de Keukenhof. Reshma Roopram: “Juist vanwege dit prachtige doel kon ik absoluut geen nee zeggen. Bovendien is het een feit dat allochtone vrouwen te weinig bewegen en vooral in de buitenlucht. Uit onderzoek van het Erasmus MC in Rotterdam blijkt dat meer dan de helft van Marokkaanse, Surinaamse, Turkse of Kaapverdische afkomst kampt met ernstig tekort aan vitamine D. Dit is met name te wijten  doordat deze kinderen te weinig buiten spelen.

Twee touringcars

Ze vervolgt: “Ik ging vervolgens in mijn eigen netwerk vrouwen vragen om met mij mee te gaan. Veel van ze waren ontzettend enthousiast en de groep werd groter en groter… Zo groot dat ik een touringcar moest huren. Binnen een week waren die plekken ook vergeven, maar de vraag was veel groter. Uiteindelijk kwam een tweede touringcar in beeld. Dit alles zou niet mogelijk zijn zonder de hulp van sponsoren: Suri-Change, Stichting NOOM, Kleurrijk, Spirit2heal coaching en aannemingsbedrijf Treijtel BV.  Daarnaast hebben Coby van Deursen en Gerda Pradun ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de organisatie van deze dag, en dat allemaal binnen een maand!

Opbrengst

Uiteindelijk heeft Reshma samen met meer dan 120 vrouwen uit Barendrecht en Rotterdam meegedaan aan een wandeling van 6.5km. Ze hebben hiermee 600 euro ingezameld voor Stichting Haarwensen: “Volgend jaar zijn wij er weer bij, maar dan met nog meer vrouwen!!!” (foto’s)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »