Gert-Jan Bravenboer nieuwe gemeentesecretaris Barendrecht

BARENDRECHT – Vandaag (Dinsdag 3 februari 2015) heeft het college van B&W Gert-Jan Bravenboer (57) benoemd tot nieuwe gemeentesecretaris. Bravenboer vervulde deze functie al als waarnemend gemeentesecretaris sinds het vertrek van Anneke Knol half januari. Hij is gekozen uit 54 kandidaten.

Gert-Jan Bravenboer werkt al 36 jaar bij de gemeente Barendrecht.

Meer taken naar gemeente

De komende jaren staat de gemeente Barendrecht voor grote uitdagingen. De rol van de gemeente verandert, mede door de nieuwe taken op het gebied van jeugd, zorg en arbeid waarvoor de gemeente verantwoordelijk is geworden per 1 januari 2015. Er komen meer taken vanuit de Rijksoverheid naar de gemeente toe, door grote hervormingen van het kabinet in de verzorgingsstaat.

Om de uitdagingen zelfstandig het hoofd te kunnen bieden is de uitvoeringsorganisatie van de gemeente Barendrecht per 1 januari 2014 samengevoegd met de uitvoeringsorganisatie van de gemeente Albrandswaard en die van de gemeente Ridderkerk (GR BAR-organisatie). De 3 gemeentesecretarissen van de BAR gemeenten zijn naast hun functie van gemeentesecretaris ook lid van de Directieraad van de BAR-organisatie.

Geknipt voor de functie

Wethouder Lennart van der Linden (BAR-organisatie en Dienstverlening) is zeer tevreden over de keuze van het college voor Barendrecht. “Deze keuze laat duidelijk zien dat wij interne talenten erkennen en benutten. Wij zochten iemand met een resultaat- en oplossingsgerichte houding, een echte bruggenbouwer die de ambitieuze doelstellingen van dit college weet te vertalen naar de vernieuwde (BAR) organisatie. Iemand met oog voor de medewerkers, gevoel voor humor en politieke c.q. bestuurlijke sensitiviteit. Gert-Jan heeft dat allemaal in huis. Daarnaast is hij door zowel zijn jarenlange werkervaring bij onze gemeente als het feit dat hij in Barendrecht woont zeer bekend met de lokale sentimenten. Ook dat is van grote waarde voor de functie van gemeentesecretaris.

Achtergrond nieuwe gemeentesecretaris

Gert-Jan Bravenboer is in 1979 gestart bij de gemeente Barendrecht in diverse beleidsfuncties. In 1989 trad hij toe tot het management team als sectorhoofd algemene zaken en in 2000 werd hij directeur van de sector samenlevingszaken. Van 2006 tot 2014 was hij als directeur verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en de dienstverlening. Daarnaast vormde hij vanaf 2006 als eerste loco-secretaris met de gemeentesecretaris de tweehoofdige directie van de ambtelijke organisatie.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »