Reconstructie: Gewapende overval Merbauhout Barendrecht in Opsporing Verzocht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Zondag 13 april 2014 vond er rond half elf ‘s avonds een gewapende overval plaats op een woning aan de Merbauhout. De politie heeft deze zaak nog niet opgelost. Binnenkort zal dit geweldincident te zien zijn in het TV programma Opsporing Verzocht. De uitzending staat gepland voor 10 februari (onder voorbehoud).

De opnames voor deze reconstructie werden vandaag (Vrijdag 30 januari 2015) met acteurs op de plaats van het incident gemaakt.

Slachtoffer tegen de grond

In de reconstructie was te zien hoe twee jongemannen het slachtoffer tijdens een vechtpartij tegen de grond werken. Terwijl de één een pakketje geld uit de jas van het slachtoffer graaide, hield de ander de woningen en naastgelegen flat onder schot met een handvuurwapen. Tijdens de vechtpartij zouden twee schoten zijn gelost.

Na de gewelddadige beroving vertrokken de daders in de richting van de Rozenhout. Hier zouden ze te voet via een gangpad zijn gevlucht en hierna mogelijk verder zijn gevlucht op een scooter.

Nepwapen

Bij de reconstructie werd gebruik gemaakt van een nepwapen, daarom was naast de filmploeg ook de politie aanwezig. Wie het wegrennende gewapende duo per toeval op de hoek van de straat tegen het lijf zou zijn gelopen, zou zich hoogstwaarschijnlijk een hoedje zijn geschrokken. Het wapen was niet direct te onderscheiden van een echte.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »