Waarderingsspeld voor brandweer vrijwilliger E.D. Kaats (Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto] Vanavond (Vrijdag 16 januari 2015) ontving de heer E.D. Kaats een Barendrechtse Waarderingsspeld uit handen van burgemeester Van Belzen. Dit gebeurde in de brandweerkazerne van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) aan de Dr. Kuijperstraat. De heer Kaats kreeg de gemeentelijke onderscheiding opgespeld voor zijn jarenlange werk als vrijwilliger bij de brandweer en zijn bijzondere inzet voor de veiligheid van Barendrecht.

Vrijwillige brandweer Barendrecht

Van 1986 tot en met 2013 heeft de heer Kaats dienst gedaan bij de vrijwillige brandweer Barendrecht, waarvan 22 jaar bij de toenmalige gemeentelijke brandweer en de laatste 5 jaar bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Tevens was hij leidinggevende en bevelvoerder binnen het korps. In al die jaren heeft hij er mede voor gezorgd dat de veiligheid binnen de gemeente gewaarborgd bleef. Hij is ingezet bij vele incidenten en calamiteiten, waarbij hij de leiding had over een brandweereenheid. Ook heeft de heer Kaats zich actief ingezet voor de aanname en begeleiding van nieuwe manschappen bij de brandweer en voor de ondersteuning van de jeugdbrandweer.

Professionele hulpverlener

De heer Kaats stond 365 dagen per jaar 24 uur per dag klaar voor de vrijwillige brandweer. Samen met de uitrukken vergt dit veel van de fysieke en mentale gesteldheid, het gezin en het sociale leven. Burgemeester Van Belzen loofde hem tijdens de korpsavond voor brandweerlieden om zijn toewijding, betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel. “Hij is brandweerman in hart en nieren. Hij weet wat het is om zich als een professionele hulpverlener op te stellen. Ik heb de Waarderingsspeld met trots overhandigd.

Er werden tijdens deze avond ook nog een aantal lintjes uitgereikt:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »