BARENDRECHT – [Foto’s] Vanavond (Woensdag 3 december 2014) heeft Stichting Voedselbank Barendrecht een Barendrechtse Waarderingsoorkonde ontvangen. Burgemeester Van Belzen overhandigde de gemeentelijke onderscheiding aan voorzitter Aad de Lange van de Voedselbank tijdens de vrijwilligersvergadering in de Triomfatorkerk.

De Stichting ontving deze Waarderingsoorkonde voor het belangeloze, goede werk dat de vrijwilligers al ruim 10 jaar doen voor Barendrechters die tijdelijk niet in staat zijn in hun eerste levensbehoeften te voorzien.

Vrijwilligers

Bij de Voedselbank werken vrijwilligers die de aangeboden producten bij bedrijven ophalen, de voedselpakketten vullen en uitdelen en intake- en evaluatiegesprekken voeren. Ook met de feestdagen spannen zij zich in om voedselpakketten met een extraatje erin uit te delen aan Barendrechters die in armoede leven, zodat ook zij een mooi kerstfeest kunnen vieren. Op dit moment maken 63 gezinnen gebruik van de voedselpakketten van de Voedselbank. Dit zijn 158 personen, waaronder 65 kinderen. Burgemeester Van Belzen: “Ik vind het zeer bewonderenswaardig dat de vrijwilligers het hele jaar door klaar staan voor hun medemens.

Stichting Voedselbank Barendrecht

De Voedselbank Barendrecht bestond in september van dit jaar 10 jaar. Van Belzen: “Enerzijds is het heel jammer dat, ook in Barendrecht, een Voedselbank hard nodig is. De economische crisis van de afgelopen jaren heeft onze gemeente evenzeer geraakt en ook hier komt armoede voor. Anderzijds is het geweldig dat de Voedselbank Barendrecht bestaat en de monden voedt van hen die het financieel erg moeilijk hebben.” Kijk voor meer informatie over Stichting Voedselbank Barendrecht op voedselbankbarendrecht.nl.

Duurzaamheid

Naast het maatschappelijke aspect, is de Voedselbank ook waardevol met het oog op duurzaamheid. Bedrijven kunnen producten die kwalitatief nog goed zijn, maar om welke reden dan ook niet meer verkocht kunnen worden, aan de Voedselbank schenken. Daardoor hoeft minder voedsel weggegooid te worden en is er dus minder verspilling.

Waarderingsoorkonde

De Waarderingsoorkonde kan als blijk van bijzondere erkentelijkheid worden toegekend aan al dan niet in de gemeente Barendrecht gevestigde verenigingen, stichtingen en soortgelijke rechtspersonen, die zich gedurende minimaal 10 jaar verdienstelijk hebben gemaakt voor de Barendrechtse gemeenschap.

Foto’sBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »